. .
  Par mums
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Arhīva dokumenti >> Meklēšana datubāzē >> Detalizējums

Līmenis:Fondradis
Numurs:17.026
Nosaukums:Valsts zinātniskā iestāde "Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Universitātes Matemātikas institūts", bezpeļņas organizācija
Adrese:Akadēmijas 1, Rīga
Nozare: K73.1- Pētījumu un eksperimentu veikšana dabaszinātnēs un tehniskajās zinātnēs
Vēsture:Institūts izveidots ar LZA un LU 1991.gada 16.maija lēmumu Nr.2. Institūts ir valsts zinātniskā iestāde - LZA un LU dibināta bezpeļņas organizācija, ar LZA asociēta, juridiski patstāvīga LU struktūrvienība, kas uz pašpārvaldes principu pamata organizē zinātnisko darbību, zinātniskās kvalifikācijas iegūšanu un celšanu. MI galvenie darbibas mērķi un uzdevumi ir veikt pētījumus teorētiskajā un lietišķajā matemātikā, veikt augstākās kvalifikācijas zinātnieku sagatavošanu, promociju un habilitāciju, veicināt starptautisku zinātnisku sadarbību. MI augstākais lēmējorgāns ir MI zinātnieku kopsapulce. Institūta direktoru ievēlē uz atklāta konkursa pamata. Direktoru apstiprina LZA un LU Senāti. Ar LR MK 28.10.2004 rīkojumu Nr.824 institūts reorganizēts par valsts kapitālsabiedrību - valsts SIA "Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Universitātes Matemātikas institūts".
Identifikators/GV  kods:LV_LVA_I 0-17.026
Fonds: Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas "Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Universitātes Matemātikas institūts"


Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv