. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Aktualitātes >> Viesi no Tobago

 30.05.2015 Viesi no Tobago

27. maijā Latvijas Nacionālajā arhīvā viesojās Angelika Wegner un Quammie – Clark no Tobago. Šo tikšanos var uzskatīt par pirmo Tobago pārstāvju vizīti Latvijā. A.Wegner ir Tobago reklāmas analītiķe Austrumeiropā un dzīvo Vācijā, savukārt Quammie – Clark ir mārketinga speciāliste no Tobago.

Vieses bija ieinteresētas iepazīties ar Latvijas Nacionālā arhīva (LNA) dokumentiem, kuri saistīti ar Tobago, jo abām zemēm ir vienojošas epizodes vesturē. Par šādu dokumentu eksistenci viņas uzzināja pēc LNA sagatavotās izstādes demonstrēšanas 2014.gada vasarā Trinidadas un Tobago prezidentam Antonijam Karmonam viņa rezidencē Port of Spain.

Par LNA struktūru un dokumentiem pastāstīja direktore Māra Sprūdža, tad sekoja Latvijas Valsts Vēstures arhīva speciālista Raimonda Romanovska sagatavotais ieskats Kurzemes hercogistes laikā un stāstījums par kolonijas Tobago iegūšanu un apgūšanu. Viesu uzmanību piesaistīja 17.gs dokumenti un daudz tika jautāts par dažādām tā laika norisēm. Par jaunāko laiku dokumentiem pastāstīja Latvijas Valsts arhīva speciālists Guntis Švītiņš un parādīja gan latviešu vēsturnieka no ASV Edgara Andersona saraksti ar Trinidadas un Tobago valdības pārstāvjiem par dažādiem organizātoriskiem jautājumiem, gan par kopīgās vēstures pētīšanu un popularizēšanu. 1970.gadi bija aktīvas darbības un notikumu bagāts laiks. Aplūkojot fotogrāfijas no Kurzemnieku pieminekļa atklāšanas ceremonijas 1978. gada 25. jūnija Plimutā vieses atpazina gan tā laika valdības pārstāvjus, gan priecājās par bērnu “senajām” skolas formām.

Noslēgumā abas vieses izrādīja interesi iepazīties ar šiem dokumentiem nopietnāk, bet tas jau ir sadarbības jautājums nākotnei.



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv